Hernesupp suitsukoodiga: Ehtne Eesti Maitse
Vastlapäev on peagi käes ning seega saame kelgutada, nautida vastlakuklit ning süüa hernesuppi. Eriti maitsva hernesupi saab kodumaisest suitsukoodist.
Selleks järgige lihtsat retsepti
Koostisosad:
- 500 g Otepää Lihatööstus Edgari suitsukoot
- 500 g kuivatatud herneid
- 2,5 l vett
- 2 sibulat
- 2 porgandit
- 2 loorberilehte
- Soola ja pipart maitse järgi
- Värske petersell
Valmistamine:
- Leota herneid üleöö külmas vees.
- Lõika suitsukoot väikesteks tükkideks ja pane suurde potti. Lisa vesi ja loorberilehed. Keeda tasasel tulel umbes 1,5 tundi, kuni liha on pehme.
- Kurna herned ja lisa need potti. Keeda veel umbes 30 minutit, kuni herned on pehmed.
- Koori ja haki sibulad ja porgandid. Prae neid pannil õlis, kuni nad on kuldpruunid. Lisa need supile ja sega hästi.
- Maitsesta supp soola ja pipraga.
- Serveeri suitsukoodi ribadega ning peterselliga
Traditsiooniline vastlasupp on täis maitseid ja kodusoojust
Head vastlapäeva!